Nahajate se tu: Domov Nina Ivanič zbolela za boreliozo

Nina Ivanič zbolela za boreliozo

Igralka Nina Ivanič te dni vsak dan preživlja na infekcijski kliniki, kjer prek infuzije prejema antibiotike. Kot je povedala v pogovoru za spletni portal www.24ur.com, je zbolela za hudo bakterijsko boleznijo boreliozo, ki jo ponavadi prenašajo klopi.

Nina Ivanič zbolela za boreliozo

vir: www24ur.com

Priljubljena igralka Nina Ivanič je sprva opazila le majhne rdeče lise, ki so se pričele širiti po njenem telesu. Kmalu za tem ji je pričela noga dreveneti, bila je nekoliko bolj utrujena. Ker je bilo njeno splošno počutje dobro, ni niti pomislila, da je zbolela za hudo boleznijo boreliozo.

''Na začetku sem na telesu opazila le eno rdečo liso in ker nisem imela nobenega klopa, vsaj opazila ga nisem na tem mestu, sem nekako izključila možnost borelioze. Poleg tega sem pred kratkim snemala družinsko komedijo Zakleta bajta na Veliki planini, kjer pa je bilo veliko mušic in drugega mrčesa ter sem predvidevala, da me je verjetno tam kaj opikalo.'' K sreči pa so jo na možnost bakterijske okužbe opozorile prijateljice. ''V Kosezah pred vrtcem sem se pogovarjala z drugimi mamicami in so povedale, da je v tem območju zelo veliko klopov, ki so okuženi s klopnim meningitisom in z boreliozo. In potem sem spet nekako postala pozorna na te rdeče lise in sem se odločila, da jih grem vseeno pokazati osebnemu zdravniku.''

Povezava na članek: http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/nina-ivanic-zbolela-za-nevarno-boleznijo.htm

 

Akcije dokumenta
  • Natisni to stran

Knjižnica

Cepljenja

Ambulante za potnike

Slovensko zdravniško društvo
Sekcija za preventivno medicino
Dunajska 162
1000 Ljubljana

Kontakt: zdravinapoti@gmail.com

blogger   fb   twitter   rss
 
Osebna orodja