Nahajate se tu: Domov Obvestila Rdečke na Japonskem

Rdečke na Japonskem

Na Japonskem se soočajo s povečanim številom okužb z rdečkami. Največ okuženih so zabeležili v regiji Kanto (mesta Tokijo, Kanagava, Čiba, and Saitama). Potnikom, ki potujejo na Japonsko, se svetuje, da preverijo svoj cepilni status in v kolikor niso cepljeni, da se cepijo proti rdečkam s cepivom MMR (ošpice, mumps in rdečke).

Rdečke so virusna nalezljiva bolezen, ki jo povzroča virus rdečk. Rdečke so se posebej nevarne za nosečnice, saj lahko povzročijo okvare pri razvoju ploda. Če se ženska okuži z virusom v zgodnji nosečnosti (prvih deset tednov), obstaja kar 90 odstotna možnost, da se bo virus prenesel na plod, kar pa lahko povzroči prirojene rdečke ali celo smrt ploda. Najpogostejše posledice prirojenih rdečk so gluhost, okvare oči, prirojene srčne bolezni in duševna zaostalost.

Več o rdečkah je na voljo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kjer se lahko opravi tudi cepljenje. Kontaktni podatki njihovih ambulant za potnike so dostopni na: http://www.nijz.si/sl/ambulante.

Akcije dokumenta
  • Natisni to stran
Osebna orodja