Nahajate se tu: Domov Obvestila Številni primeri denge v Mehiki

Številni primeri denge v Mehiki

V zadnjih mesecih iz Mehike poročajo o številih primerih denge, saj so jih zabeležili že okoli 15.000. Največ okužb so zabeležili v državah: Guerrero, Michoacan, Veracruz, Oaxaca in Colima. Potnikom, ki potujejo na ta območja in tudi sicer v Mehiko, se priporoča, da se zaščitijo pred piki komarjev, ki so še posebej aktivni v nočnem času.

Potnikom priporočamo tudi, da čim bolj omejijo svojo izpostavljenost komarjem in med drugim upoštevajo naslednje preventivne ukrepe:

 

  • uporaba obleke z dolgimi rokavi in hlačnicami, zlasti v času največje aktivnosti komarjev (zjutraj in zvečer)

  • uporabo repelentov (sredstev za zaščito proti komarjem), ki vsebujejo 20–30% DEET (N,N-dietil-m-toluamid). Nosečnice in otroci, mlajši od 12 let, naj se pred uporabo repelentov posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Repelenti za otroke mlajše od 3 mesecev niso priporočeni

  • uporabo mrež proti komarjem

  • uporabo insekticidov v prostorih.

 

Pred predvidenim potovanjem svetujemo tudi posvet o epidemiološki situaciji z zdravnikom epidemiologom v območni enoti Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Kontaktni podatki ambulant so dostopni na naslednji povezavi.

Več o sami bolezni, načinu prenosa, možnostih zaščite je na voljo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

 

 

Akcije dokumenta
  • Natisni to stran
Osebna orodja