Nahajate se tu: Domov Priprava na potovanje Načini potovanja Potovanje z avtobusom

Potovanje z avtobusom

PREDNOST: Ponavadi vas avtobus pripelje docentra mesta, pot pa si lahko krajšate tudi s spanjem, poslušanjem glasbe, filmov. Velikokrat avtobusi vozijo tudi v manj naseljena mesta.
SLABOST: Na dolgih potovanjih boste občutili utrujenost, ki je posledica premajhnega prostora (predvsem v predelu nog) Na daljših linijah ob določenih zanimivostih potovanja ne morete prekiniti, če postanek ni v načrtu potovanja.

Dobro je, da s seboj na avtobus vzamete hrano in pijačo, saj v večini primerov nakup le teh na avtobusu ni mogoč. Navadno imajo avtobusi postanke na bencinskih črpalkah, kjer pa so cene običajno nekoliko višje.Ob postankih bodite nazaj na avtobusu dovolj hitro ali pa o zamudi že prej obvestite vodjo poti, saj lahko v nasprotnem primeru avtobus odpelje naprej brez vas. V primeru, ko se vam to zgodi, pokličite domov in naj oni preko prevoznega podjetja poskušajo rešiti problem, predvsem v primerih, ko je na avtobusu ostala vaša prtljaga. Navadno jo lahko odložijoob naslednjem postanku.
Z nekaj iskanja se lahko da najti zelo ugodna potovanja z avtobusom. Še posebej to velja za Ameriko, Kanado in Avstralijo. V teh državah lahko potujete s posebnimi vozovnicami, ki veljajo za različno dolga potovanja (od 1 tedna do 2 mesecev). V Avstraliji lahko na tak način potujete z AUSS PASS vozovnico, v Kanadi z CANADACOUCH PASS, v Ameriki pa z GREY HOUND vozovnico.

Akcije dokumenta
  • Natisni to stran

hepatitis

 
Osebna orodja