Nahajate se tu: Domov Priprava na potovanje Otroci na poti Ustrezna priprava pred potovanjem - seznam potrebščin

Ustrezna priprava pred potovanjem - seznam potrebščin

Otroci, predvsem dojenčki, potrebujejo neverjetno veliko reči Seznam lahko seveda sproti prilagajate svojim potrebam:

1. Plenice - s seboj vzemite toliko plenic, da jih boste otroku lahko zamenjali vsako uro. Za nepredvidene primere priložite še kakšno dodatno.
2. Previjalna podloga - lahko uporabite podloge za enkratno uporabo, ki jih zavržete, ali predlogo, ki jo lahko uporabite večkrat.
3. Odejice S sabo jih vzemite več - nanjo lahko položite otroka in ga pokrijete. Lahko pokrijete sebe, ko dojite. Uporabne so, kadar podirate kupček ali morate narediti otroku senco. V poštev pridejo tudi plenice iz blaga.
4. Plastične vrečke S seboj vzemite plastične vrečke različnih velikosti, v katere boste odlagali umazane plenice in oblačila. Prav priročne so take, ki imajo plastično zadrgo.
5. Krema za ritko
6. Negovalni robčki
7. Majhna steklenička razkužila za roke, otroški milo in losjon
8. Papirnati ročki ali brisačke
9. Dodatne igralne dude (če jo ima otrok rad)
10. Nekaj najljubših otrokovih igrač
11. Oblačila, nogavičke, copatki ali čevlji
12. Slinček, ki ga po hranjenju lahko hitro obrišete.
13. Klobuček za zaščito pred soncem, senčnik
14. Lahka plastična torba, v katero zložite pribor za hranjenje in otroško hrano.
15. Formula v prahu, voda in sok, če otrok ni dojen.
16. Dodatne stekleničke, dude in nastavek za pitje, če ga otrok uporablja.
17. Energetski prigrizek za vas
18. Pumpica za izbrizganje mleka, če jo uporabljate.
19. Nočna lučka, s katero boste ponoči nežno osvetlili prostor, ko vas bo otrok potreboval.
20. Kenguru ali podporni pas
21. Zložljiva ali napihljiva posteljica, v kateri bo vaš otrok mirno spal ali se igral.
22. Napihljiva kopalna kad, ki vam bo na poti olajšala kopanje.
23. Otroški sedež za v avto ali na letalo
24. Zložljiv otroški voziček ali zložljivo ogrodje, na katerega namestite sedež za v avto.
25. Prenosni stolček za hranjenje - v otroških trgovinah lahko kupite mehak in lahek prenosni sedež za hranjenje otroka, ki je uporaben od tretjega meseca naprej.
26. Komplet prve pomoči - najosnovnejši komplet prve pomoči naj bi vseboval mazilo za vneto ritko, aspirator za čiščenje noska, termometer, vazelin, termofor, razkužilo in mazilo za rane, sterilno gazo, povoje, obliže, škarje, pinceto, varnostne zaponke, pinceto za klope, antihistamnike pri alergijah za blažitev srbenja po ugrizih in pikih insektov, krema za zaščito pred soncem (šele po prvem letu starosti). Ne pozabite vzeti zdravil, ki jih otrok morebiti jemlje na recept. Če potujete iz države, s seboj vzemite tudi rezervna zdravila, ki jim v tem času zagotovo ne bo potekel rok. V vašo počitniško lekarno vsekakor sodi tudi zdravstvena kartica zdravstvenega zavarovanja, potrdilo o zdravstvenem zavarovanju za tujino in pri potovanju v območja z nalezljivimi boleznimi tudi potrdilo o cepljenju.
27. Ne pozabite na osebno izkaznico ali potni list za otroka. Otroci, tudi novorojenčki, potrebujejo za potovanje v tujino samostojen potovalni dokument, opremljen s fotografijo. Slovenskim državljanom z veljavno osebno izkaznico je omogočen vstop in prebivanje do 90 dni v vseh državah članicah Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora (Islandija, Norveška, in Liechtenstein). Če bo dojenček ali majhen otrok potoval s potnim listom, mora imeti svojega, kajti vpis otroka v potni list staršev ni več mogoč.
Akcije dokumenta
  • Natisni to stran

hepatitis

 
Osebna orodja