Potniki s temi okužbami so imeli medicinske ali kirurške posege, ki so vključevali injiciranje anestetika v predel okoli hrbtenice (tj. epiduralno), ki so bili opravljeni na klinikah v Matamorosu, vključno s kirurškim centrom River Side in kliniko K-3.

Okužbe z glivičnim meningitisom niso nalezljive in se ne prenašajo s človeka na človeka.

Simptomi okužbe z glivičnim meningitisom vključujejo zvišano telesno temperaturo, glavobol, otrdel vrat, slabost, bruhanje, zmedenost ali občutljivost na svetlobo. Če ste imeli v Matamorosu poseg, ki je vključeval epiduralno injekcijo anestetika, in opazite katerega od teh simptomov, nemudoma obiščite urgentni oddelek bolnišnice in jim povejte o svojem posegu in kam ste potovali.

Če ste imeli postopek, ki vključuje epiduralno injekcijo anestetika v Matamorosu v Mehiki, kadar koli od 1. januarja 2023, se pozanimajte, katere dodatne korake morate narediti.

Prekličite vse izbirne posege, ki vključujejo epiduralno injekcijo anestetika v Matamorosu v Mehiki, dokler ni dokazov, da na teh klinikah ni več nevarnosti okužbe.

Vsi medicinski in kirurški posegi nosijo določeno tveganje, zapleti pa lahko nastanejo ne glede na to, kje se zdravi. Če zaradi posega potujete v drugo državo, ne odlašajte z iskanjem zdravniške oskrbe, če sumite na zaplete med potovanjem ali po vrnitvi domov. Takojšnja zdravniška oskrba lahko vodi do zgodnejše diagnoze in zdravljenja ter do boljšega rezultata.

Naučite se zmanjšati tveganja, če razmišljate o potovanju v drugo državo zaradi zdravstvene oskrbe.

Zadnje novice