Zdravstvene oblasti preiskujejo izvor povečanja število primerov driske v Phuketu, pri čemer približno 150 ljudi vsak dan poišče zdravstveno pomoč. Mediji poročajo, da se preverjajo tovarne ledu, javnost pa je bila pozvana, naj jedo sveže kuhano, vročo hrano. Provinčni zdravstveni vodja je kot možne povzročitelje navedel norovirus, rotavirus in E. coli ter opozoril, da bi lahko izbruh trajal še mesec ali dva.

Primeri denge so se v zadnjem času povečali v severni provinci Nan – veliko bolnikov je živelo v okrožju Chiang Klang. Nekaj dni prej je bil izbruh denge v južni provinci Trang.

Iz Tajske poročajo tudi o treh smrtnih okužbah s steklino, ki so bile prijavljene letos. Smrti so se zgodile v Chonburiju, Rayongu in Surinu in so bile pripisane pomanjkanju ustreznega cepljenja.

Nasveti za popotnike

Steklina je prisotna v večini držav in vsi popotniki bi se morali zavedati pomena izogibanja stika z divjimi in domačimi živalmi – zlasti psi, ki so glavni vir okužbe. Če vas pes ugrizne, je potrebno nujno zdravljenje.

Zadnje novice